Ga in je kracht staan (laat zien wie je bent)

Dat heb ik jaren te horen gekregen als goed bedoeld advies vanuit alle windrichtingen. Van vrienden, collega’s, familie en van ‘experts’ die ik opzocht en bezocht in de hoop eindelijk zinvolle begeleiding of bruikbare handvatten te krijgen die me konden helpen of die ik effectief – liefst als buffer - kon inzetten als alle bovenzinnelijke- en spirituele informatie die bij me binnenkwam me dreigde te overweldigen. Ga in je kracht staan en laat zien wie je bent… dezelfde boodschap komt de laatste tijd steeds prangender binnen en ditmaal komt ie niet van mensen maar rechtstreeks vanuit het Universum. Nou, ga er maar aan staan, oftewel waar zal ik eens beginnen…..

Ik ben een Lichtwerker, een Medium en een Healer. Door een paar cruciale, letterlijk levensbepalende momenten in mijn leven is het Licht in mijn leven gekomen en hebben mijn mediamieke gaven zich geopend.

Wat klinkt dat goed hè? Lichtwerker, Medium en Healer. Met name het woord Lichtwerker, dat klinkt mooi toch? Het beeld wat dat woord bij me oproept is zonnig, opgeruimd, vrolijk, de wereld ligt aan je voeten en de toekomst is een stralend perspectief.

En dat is het ook. Maar dat is het niet alleen. Het zijn gaven die zich moeten ontwikkelen en uitkristalliseren en dat heeft tijd nodig. Het is net als opgroeien an sich; je begint je levenspad als onbezonnen, open peutertje de wereld te verkennen en gaandeweg leer je levenslessen, stoot je je hoofd, word je daarvan wijzer, groei je op om uiteindelijk je een eigen unieke volwassen identiteit te worden. Vergelijkbaar loopt het pad van je spirituele ontwikkeling; ‘the pathway to heaven’ is niet slechts bezaaid met rozenblaadjes, want naast het pad bevinden zich de struiken waar je je lelijk kunt bezeren aan de doornen, op het pad bevinden zich T-splitsingen, rotondes, zevensprongen en het kan zelfs voorkomen dat je je in een doodlopende straat bevindt. En wat dan? Reflectie, bezinning, jezelf herpakken, doorleren, je strategie herzien en weer doorgaan. Want naast vertrouwen, een open mind en bereidheid om te leren vraagt het pad ook moed, kracht en doorzettingsvermogen.

En last but not least – en naar mijn idee zelfs cruciaal en onontbeerlijk – een enorme hoeveelheid gezond verstand, humor en relativeringsvermogen.

‘In je kracht gaan staan’…. Het klinkt zo simpel. Maar kijk eens naar die woorden en kijk eens naar de vele betekenissen die die woorden kunnen hebben en welk effect ze kunnen hebben, bezien vanuit spiritueel oogpunt. En spiritueel oogpunt betekende voor mij: bezien vanuit verschillende invalshoeken, waarbij je in je gedrag en acties rekening houdt met jezelf, maar zeker en vooral ook met anderen, want je wilt niet egocentrisch of hard zijn of mensen onnodig kwetsen, voor het hoofd stoten of van je af duwen (ik ben – of was –  of nou ja, een deel van mij zal het altijd wel blijven – een people pleaser en een enorme empath en vind het moeilijk om mensen de waarheid te zeggen, ook al staat die in hoofdletters, vetgedrukt voor ze….). En daarnaast betekende spiritueel oogpunt voor mij: wees aardig, wees lief, wees loyaal en  royaal, wees vergevingsgezind en wees de wijste; wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet….

En na deze kleine opsomming begrijp je het waarschijnlijk al: ik liep mezelf hiermee volledig voorbij.

Was de spirituele spons geworden waarvan ik me nog zo had voorgenomen dat nooit te worden, ik was uiteindelijk behoorlijk de weg kwijt, en dreigde overspoeld te raken door alle energieën die ongewild en ongevraagd bij me naar binnen kwamen. En zocht naarstig verder naar een manier die werkte voor mij om daar mee om te gaan. Aldus bezocht ik nog maar eens wat therapeuten, volgde webinars, cursussen en workshops, las boeken en besteedde veel tijd aan studie en meditatie (en ondertussen bleven mijn mediamieke gaven zich maar openen en openen….).

In de loop der tijd heb ik zo ontzettend veel uiteenlopende adviezen gekregen: Let it be, face it and embrace it, Go with the flow, Observeer, absorbeer niet, babypetje op en klepje dicht, Karin je staat te open, Karin je moet je meer openen, wees niet arrogant, omgeef jezelf met wit Licht, Zet je zon aan….. En ik ben een aantal van weinig nut zijnde therapeuten tegenkomen, heb een hoop onzinnige adviezen gekregen, heb zelfbenoemde goeroe’s op mijn pad gevonden die toch niet geheel zuiver op de graad waren en vooral hun ego erg belangrijk vonden zonder vanuit die invalshoek het ‘wondermiddel’ voor mij te vinden.

Waanzinnig veel tijd en bakken met geld heeft het me gekost. Terwijl, at the end of the day, ik er toch weer alleen voor stond en het alleen moest doen. Er zijn dagen geweest dat ik er wanhopig van werd, de moed voor die dag opgaf en maar in bed ging liggen, ervan uitgaande dat niets voor eeuwig blijft, dat ik me al struikelend en strompelend toch nog op mijn pad bevond en ook dit weer voorbij zou gaan.

Tegelijkertijd werd de boodschap vanuit het Universum steeds prangender: GA IN JE KRACHT STAAN, en –  om de druk nog wat op te voeren hadden zich daarbij een paar nieuwe boodschappen aangesloten: ‘laat zien wie je bent’, ‘je bent een lichtwerker’, ‘je bent een leraar,’ ‘je bent een healer’, ‘deel je ervaringen’ en als laatste: ‘schrijf’…………. De boodschappen kwamen eerst zachtjes, als kleine hints binnen en gaven me het gevoel dat ik er nog niet echt iets mee hoefde te doen, er werd als het ware zachtjes op de deur gekopt. Maar toen werden ze wat luider, het fluisteren werd roepen, het zachtjes kloppen werd bonzen en uiteindelijk werd de deur wijd opengegooid terwijl alarmbellen, sirenes en rode zwaailichten het plaatje afmaakten en het voor mij echt duidelijk werd dat het tijd was om actie te ondernemen….

Vanmorgen werd ik vroeg wakker en wist ik dat het tijd was. En hoewel de gedachten en ingevingen over elkaar buitelden bij de start van deze blog ben ik gewoon maar gaan schrijven. Gaandeweg vonden de woorden hun weg naar mijn laptop, ik heb mezelf laten gaan in de flow en nu ben ik blij dat ik schrijf. Het begin is er.

Blijft natuurlijk over de vraag wat me werkelijk heeft geholpen om in mijn kracht te gaan staan…

Twee dingen hebben me enorm geholpen. Een tijdje geleden kwam er een boek op mijn pad (toeval bestaat niet en alles wat je nodig hebt zal op je pad verschijnen – dank U Universum 😉). Een boek waardoor ik leerde in mijn kernfrequentie te komen. Werkelijk alles is energie en als je daar gevoelig voor bent en open voor staat pik je ook alles op. Zowel de hoge energievibraties waar je blij van wordt en die je kracht geven als de lage die het tegenovergestelde effect hebben.

Door het boek leerde ik om contact te maken met mijn kernfrequentie en zielsenergie en om daar te blijven. En het moet gezegd worden: het is zó fijn om altijd thuis te kunnen komen in je eigen zachte kernenergie. Ik kan me de eerste keer dat ik het voelde goed herinneren, dat was echt een wow moment… (dus dit wordt er bedoeld als gezegd wordt: ga in je ‘zachte’ kracht staan…)

En het tweede advies dat ik heb gekregen is: stel je grenzen en maak jezelf groot. Als hoog sensitief mens, lichtwerker, paranormaal medium, of hoe je het ook wilt noemen, kan je de neiging hebben om jezelf klein te maken vanuit het idee: als ik mezelf maar klein maak raakt het me niet, gaat het langs me heen, gaat het wel weg.

Ja, en dan is daar de spoiler alert: het gaat niet weg, het gaat ook niet langs je heen en het blijft je raken. En dat is niet verkeerd want je leert ervan, het houdt je menselijk en vanuit medemenselijkheid en liefde kun je, wanneer daarom gevraagd wordt, liefdevolle hulp of ondersteuning bieden. Maar je hoeft geen zwaan kleeft aan te zijn voor alles en iedereen en je mag het ook weer loslaten. Dat gaat beter als je jezelf groot maakt.

Mijn pad tot op heden was en is super bijzonder, uitdagend, mooi en uniek en ik had het niet willen missen. Maar in het laatste deel heb ik, als je het bekijkt vanuit humanitair standpunt-  grotendeels in overlevingsstand gestaan en ik gun anderen werkelijk een fijner en makkelijker groeiproces. Inmiddels beschik ik in ruime mate over de kennis en de tools die ik daarbij kan inzetten. Als ik daarmee maar een paar mensen kan bereiken, ondersteunen of helpen dan is mijn missie als  Lichtwerker, Teacher en Healer geslaagd.

Ik wens je een mooie dag, gevuld met zachtheid en kracht

Karin

Deze blog delen via:

Volg jij het pad van je dromen?

Ben jij de baas in je leven, je lichaam en je energie en voelt en stroomt het goed? Of ervaar je blokkades of belemmeringen? Ik ondersteun je graag vanuit mijn praktijk in Bergen om die te ontdekken en te ontsluiten. zodat jij met gemak, plezier en lichtheid je pad kunt vervolgen.

Mijn stijl? Intuïtief, nuchter, doortastend, liefdevol en met humor. Voel je dat je bij mij moet zijn? Neem contact op. Ik zie je graag.

Ook interessant