Reading-Healing

Healing
Als mens zijn wij opgebouwd uit vier lagen, die de beleving van ons bestaan bepalen. Het lichaam, de emoties, het denken en de spirituele kern, ook wel ziel genoemd. In de ideale situatie zijn deze lagen met elkaar in balans en heb je het gevoel dat alles klopt in je leven. De zeven grote energiecentra in je energetisch lichaam, chakra’s genoemd, werken met elkaar samen als goed geregelde verkeersknooppunten. Zij zorgen ervoor dat de energie moeiteloos door jouw lagen stroomt. Je staat in je kracht, je voelt je rustig en vol liefde en vertrouwen naar jezelf en anderen, luistert goed naar wat je hart je ingeeft en handelt daar ook naar. Jouw lichaam verzorgt zijn eigen healing. Klinkt mooi toch?

Blokkades
Op elke laag kunnen zich echter blokkades voordoen, bijvoorbeeld als gevolg van bepaalde ingrijpende gebeurtenissen. Verkeerde voeding, trauma’s, opvoeding, negatieve energie van jezelf of opgepikt van anderen, kunnen ervoor zorgen dat je niet functioneert zoals je wilt. De energiestroom wordt door deze blokkades gestremd en veroorzaakt klachten binnen een of meerdere lagen in het energieveld. Dit kunnen heel uiteenlopende klachten zijn, zoals fysieke pijn (hoofdpijn, buik- of rugklachten), emotionele disbalans, het gevoel hebben dat je “vast” zit, niet tot actie komt, stress of onrust.

Er klopt iets niet…
Meestal geeft je lichaam eerst heel subtiel aan dat er iets niet klopt. Je voelde het al; je intuïtie zei dat er iets niet in de haak was; je had wat spanning of onrust; je voelde je moe of je buik rommelt. Velen van ons zijn opgegroeid met het idee dat we onszelf in zulke gevallen een “schop onder de kont” moeten geven. Hup, niet bij de pakken neer gaan zitten, even goed nadenken, niet zeuren en doorgaan. Daarmee zijn de eerste energetische blokkades al snel gecreëerd. Je negeert namelijk de eerste waarschuwingssignalen. Je gaat met je energie uit je hart en in je hoofd. Je bent niet zo aardig voor jezelf en ondertussen gaat jouw lichaam steeds harder aan de alarmbel trekken. Net zolang totdat het jou hard op de rem trekt als je niet luistert. Uitgeschakeld. Of ben je nog net op tijd om de actie te ondernemen die goed is voor jou? Het kan namelijk ook anders…

Zelfgenezend vermogen
Healing houdt in dat ik door middel van een energetische behandeling jouw zelfgenezend vermogen activeer. Het lichaam is namelijk heel goed in staat zichzelf te helen. Jouw ziel weet precies wat jij nodig hebt, alleen ben je de verbinding ermee ergens kwijtgeraakt. Ik gebruik mijn eigen hoogsensitieve antennes als ik een healing geef. Hiermee voel ik waar ik mijn aandacht op mag richten. Ook zet ik mijzelf in als doorgeefluik voor de spirituele wereld, zodat zij de healing kunnen doorgeven waar deze nodig is.

Ervaring
De meeste mensen geven na een healing aan een gevoel van rust, vertrouwen, daadkracht of inspiratie te ervaren. Healings dragen bij aan een ‘groeispurt’ in persoonlijke en/of spirituele ontwikkeling. Een mooie combinatievorm is healing met coaching. Door coaching aan te vullen met healing, blijken mensen sneller in staat hun opgedane inzichten om te zetten in daden.