Herken jij de tekenen van je ziel?

Jouw ziel is een onvoorstelbaar hoge energiefrequentie met een unieke trilling, die jou maakt zoals jij bent. Als je leeft vanuit je ziel, leef je vanuit je oorspronkelijke essentie. Als je leeft vanuit je ziel verkeer je in flow en stroomt het op alle fronten.

Slaapwandelend leven
Omdat de ziel op een zoveel hogere frequentie bestaat dan ons fysieke lichaam, kunnen we haar met onze 5 zintuigen meestal niet waarnemen. Dat is de reden waarom de meeste mensen geen flauw idee hebben van het bestaan van hun ziel. Ze geloven er niet in en richten zich volledig op hun lichaam, hun emoties of hun gedachten.
 
Omdat dit de kenbare en waarneembare aspecten van onszelf zijn, hebben we de neiging ons hiermee te identificeren. Dat wat we van onszelf kunnen zien, voelen of denken, dat is wie we denken te zijn. Maar dit is die illusie, waar talloze wijsheid tradities en goeroes het al eeuwen en eeuwen over hebben. Ons lichaam, ons denken en onze emoties zijn instrumenten die we hebben om ons uit te drukken, maar het is niet wie we zijn.
 
Eigenlijk is het leven vanuit deze ‘instrumenten’ een soort slaapwandelen, en vele mensen zijn nog in een diepe slaap.

Toch worden er ook steeds meer mensen wakker.
 
Dit wakker-worden kan zich aandienen als een plots innerlijk besef. Een besef of een gevoel dat je meer bent dan je kleine ik; je ego, je bezittingen, je functie, je lichaam. Dit is moment waarop mensen kiezen voor het pad van bewustzijnsontwikkeling.
 
Het moment, of soms ook de keuze, om dit bewustzijnspad te gaan bewandelen, gaat nooit onopgemerkt. Vaak gaat het verder dan ongemak en worden we door een crisis -op wat voor vlak in ons leven dan ook- ertoe ‘gedwongen’ om verder te gaan kijken dan ons huidig niveau en onze manier van leven.
 
Crisis: het pad van bewustzijnsontwikkeling bewandelen
Als we een crisis in ons leven ervaren, gaat het voor ons als person dan overduidelijk mis. Maar onze ziel stuurt hier juist op aan. Het ineen vallen van je leven zoals je dat leidde – het verliezen van je baan, een depressie of burn-out, het verbroken worden van je relatie, ziekte, verlies of psychisch disfunctioneren- zijn allemaal cadeautjes van onze ziel. En de mooiste cadeaus komen in de lelijkste verpakkingen. Maar het zijn simpelweg signalen van een voor de ziel ongezonde of niet meer passende levenshouding.
 
Dit is ook vaak het moment dat we hulp zoeken en dit is vaak het moment dat mensen bij me komen voor begeleiding.
Onze ziel zorgt voor dit ontwaak-proces, soms zacht, maar omdat we vaak diep in slaap zijn, is het ook wel eens nodig dat we behoorlijk door elkaar geschud worden.

Lieve jij, als je door elkaar geschud wordt, weet dan dat het een liefdevolle handreiking is van jouw ziel.

Deze blog delen via:

Volg jij het pad van je dromen?

Ben jij de baas in je leven, je lichaam en je energie en voelt en stroomt het goed? Of ervaar je blokkades of belemmeringen? Ik ondersteun je graag vanuit mijn praktijk in Bergen om die te ontdekken en te ontsluiten. zodat jij met gemak, plezier en lichtheid je pad kunt vervolgen.

Mijn stijl? Intuïtief, nuchter, doortastend, liefdevol en met humor. Voel je dat je bij mij moet zijn? Neem contact op. Ik zie je graag.

Ook interessant