Hooggevoeligheid

Een oefening om jezelf energetisch te beschermen

Als je hooggevoelig bent, ben je extra gevoelig voor je omgeving. Je komt ergens binnen en je voelt of de sfeer gemakkelijk is of gespannen. Je ontmoet iemand en voelt de stemming aan van deze persoon of het krachtenveld dat tussen jullie hangt. Gevoelens van anderen kunnen zodanig op je inwerken dat je niet meer kunt onderscheiden of deze van jezelf zijn of van een ander. Door energievermenging vervloei je dan te veel met je omgeving.

Hooggevoeligheid: overbelast

De problemen van een vriendin of je partner, de algehele sfeer tussen je collega’s, de spanning tijdens een vergadering, de competitie tussen verschillende mensen, dat alles komt je energieveld binnen omdat je er meer dan de meeste mensen open voor staat. Afhankelijk van je eigen balans zul je met energie-uitwisselingen goed om kunnen gaan, je eigen energieveld vrijhouden en de situatie zuiver aanvoelen. Om niet overbelast te raken is het erg belangrijk om jezelf te kunnen onderscheiden van je omgeving en je ertegen te beschermen. Een optimale zelfbescherming creëer je door je stressbestendigheid te vergroten, door constructief met je emoties om te gaan en je intuïtie te ontplooien.

Centreren en waarnemen van energieën
Omdat je als hooggevoelige persoon zeer gevoelig bent voor een sfeer, is het nuttig om je bewuster te trainen in het waarnemen van die energieën. Een van de meest zinvolle dingen van het in contact zijn met je intuïtie is dat je daardoor centreert. Centreren is je concentratie en energie naar het midden van je lichaam – vlak onder je navel –brengen. Gecentreerd zijn betekent dat je in evenwicht bent. Centreren helpt mensen een reservoir van innerlijke rust en kracht te ontwikkelen dat intuïtief en daardoor succesvol handelen vergemakkelijkt. Geest, lichaam, verstand en intuïtie gaan in harmonie werken. Hiernaast is goed geaard zijn is superbelangrijk.

*Oefening: Je steviger voelen
In deze oefening ga je jezelf op energetisch niveau aarden, centreren en beschermen.

Schud je armen en benen los.
Ga gemakkelijk en rechtop zitten, met je voeten op de grond, sluit je ogen, haal rustig en diep adem en begin met aarden: richt je aandacht op je stuitje en stel je voor dat van daaruit een energiebaan of een lichtwortel naar beneden loopt die jou energetisch met de aarde verbindt.
Ga dan verder met centreren. Richt je aandacht op het centrum van je lichaam, het punt vlak onder je navel.
Stuur al je gedachten en gevoelens omlaag naar je centrum.
Stel je voor dat je daar een kleine plek lichtende energie ziet en voelt die zich met elke ademhaling uitbreidt. Ontspan je lichaam en voel die energie diep in je.
Laat dat licht sterker worden zodat het je tenslotte helemaal vult en om je heen schijnt als een beschermende uitstraling, waardoor je je licht, stevig en veilig voelt.
Houd dit gevoel bij je en doe je ogen weer open.

Deze blog delen via:

Volg jij het pad van je dromen?

Ben jij de baas in je leven, je lichaam en je energie en voelt en stroomt het goed? Of ervaar je blokkades of belemmeringen? Ik ondersteun je graag vanuit mijn praktijk in Bergen om die te ontdekken en te ontsluiten. zodat jij met gemak, plezier en lichtheid je pad kunt vervolgen.

Mijn stijl? Intuïtief, nuchter, doortastend, liefdevol en met humor. Voel je dat je bij mij moet zijn? Neem contact op. Ik zie je graag.

Ook interessant