Omarm je kracht

Let it be (hoogsensitiviteit en omgaan met de prikkels van de buitenwereld)

Het gebeurt dagelijks: iets of iemand heeft je uit je centrum getrokken waardoor er onbalans ontstaat en wordt ervaren. Voornamelijk een innerlijke onbalans.

Wanneer je teveel gefocust bent op de buitenwereld of de ander, en jouw binnenwereld niet de aandacht krijgt die het zo nodig heeft, ben je veel ontvankelijker voor de ruis en storing in diezelfde buitenwereld.

Wanneer je (hoog)gevoelig bent hengel je bewust en onbewust van alles binnen. 9 van de 10 keer stromen allerlei energieën alleen maar door je heen maar af en toe raakt het iets aan in jou. Een oud gevoel of emotie, wat in slaap gesukkeld of begraven was, wordt opgeschud waar jij je dan bewust van wordt en voor je het weet heb jij je hierin weer vastgebeten.

Het oude gevoel wil je niet voelen, je hebt tenslotte niet voor niets weggestopt of begraven.

Ga je het gevecht gaan met dit weggestopte gevoel of deze emotie, dan ontstaat er weerstand en zo ook onbalans. Maar krijgt dit oude gevoel alle ruimte en erkenning, dan is er geen innerlijke strijd en zul je niet uit je centrum getrokken worden.

De weerstand in jezelf zorgt dus voor deze onbalans en niet de buitenwereld of de ander. Die is alleen maar de trigger.

Geef het oude gevoel of emotie de aandacht die het vraagt. Je hoeft er niet in te duiken, je hoeft het  maar alleen maar te zien. Erken het, laat het er zijn. Stop met wegduwen en geef het alle ruimte die het nodig heeft.
Zo zul je rust ervaren en is er geen ruimte voor innerlijke strijd. Op die manier houd je de balans in jezelf.

Omarm je kracht

Deze blog delen via:

Volg jij het pad van je dromen?

Ben jij de baas in je leven, je lichaam en je energie en voelt en stroomt het goed? Of ervaar je blokkades of belemmeringen? Ik ondersteun je graag vanuit mijn praktijk in Bergen om die te ontdekken en te ontsluiten. zodat jij met gemak, plezier en lichtheid je pad kunt vervolgen.

Mijn stijl? Intuïtief, nuchter, doortastend, liefdevol en met humor. Voel je dat je bij mij moet zijn? Neem contact op. Ik zie je graag.

Ook interessant