Synchronistische verbindingen

Alles gebeurt met een reden, en we ontmoeten nooit iemand door louter toeval.

Voor degenen die het niet weten: synchroniciteiten zijn in wezen ‘betekenisvolle toevalligheden’. Het zijn mensen die in ons leven komen om ons dingen te laten zien en zelfs dingen laten gebeuren die een kettingreactie beginnen. Synchronistische verbindingen zijn er in vele vormen.

6 soorten synchronistische verbindingen:

1. Degenen die je eraan komen herinneren
Deze mensen komen in ons leven om ons aan iets belangrijks te herinneren. Ze roepen kennis op uit ons binnenste en helpen ons deze te begrijpen. Deze mensen kunnen en zullen voor eeuwig op je ziel gegrift blijven, of ze nu permanent deel uitmaken van je leven of niet.

2. Degenen die je laten groeien
Deze mensen zijn de leraren van onze ziel. Ze komen in ons leven om ons te helpen een betere versie van onszelf te worden. Ze zijn er voor ons in onze tijd van nood en dankzij hen zijn we in staat om beter te begrijpen wie we zijn en wie we bedoeld zijn te zijn.

3. Degenen die hier zijn om te blijven
Dit zijn de mensen die voor altijd deel blijven uitmaken van ons leven. Ze zijn je ondersteuningssysteem en ze komen binnen wanneer je ze het meest nodig hebt. Je zult veel te veel ervaringen met deze mensen hebben en je band zal veel sterker zijn dan alles wat je je ooit had kunnen voorstellen.

4. Degenen die komen om je wakker te maken
Deze mensen komen in ons leven om onze realiteit te schudden. Het zijn vaak degenen van wie we zouden willen dat we ze nooit hadden ontmoet, maar waar we veel van hadden geleerd. Niet iedereen die je tegenkomt is positief. Negativiteit is ook belangrijk als het gaat om groeien. Het Universum weet veel beter dan jij wat je wel en niet aankunt.

5. Degenen die ruimte voor je houden
Dit zijn de mensen die voor een moment in ons leven komen. Het zijn mensen die aan je voorbij gaan en toch in staat zijn om je minder alleen op de wereld te laten voelen. Je mag maar een paar woorden met ze delen of zelfs maar een blik. Deze mensen maken impact wanneer je er het meest behoefte aan hebt.

6. Degenen die bedoeld zijn om te vertrekken
Dit zijn mensen die zich in bepaalde fases in het leven presenteren. Ze kunnen ons leven binnenkomen voor een groot aantal doeleinden, maar blijven niet lang bij ons. Ze stellen ons in staat om van hen te leren (zowel positief als negatief). Ze kunnen je hart breken of een lege leegte achterlaten die niet kan worden opgevuld. Ze hebben de neiging om je het grotere plaatje van het leven te laten zien, een andere kijk op de wereld of je kennis te laten maken met impactvolle informatie, allemaal binnen de periode dat ze bestaan. Ze hebben echter de neiging om plotseling te vertrekken en alles verandert, waarbij ze vaak verwerpen dat ze zelfs maar in ons leven bestonden. Deze mensen kunnen de Nanny McPhee-ideologie belichamen: ‘als je me nodig hebt, maar me niet wilt, dan moet ik blijven. Als je me wilt, maar me niet meer nodig hebt, dan moet ik gaan.’

Denk na over elke interactie die je hebt gehad, begin prioriteit te geven aan de mensen die waarde toevoegen aan je leven en vergeet niet om ze te bedanken en te waarderen – Elk moment telt.

Deze blog delen via:

Volg jij het pad van je dromen?

Ben jij de baas in je leven, je lichaam en je energie en voelt en stroomt het goed? Of ervaar je blokkades of belemmeringen? Ik ondersteun je graag vanuit mijn praktijk in Bergen om die te ontdekken en te ontsluiten. zodat jij met gemak, plezier en lichtheid je pad kunt vervolgen.

Mijn stijl? Intuïtief, nuchter, doortastend, liefdevol en met humor. Voel je dat je bij mij moet zijn? Neem contact op. Ik zie je graag.

Ook interessant